Aktív összetevők:
Zöld tea kivonat (90% polifenol-, 40% EGCG-tartalom):
A zöld tea kivonatát széleskörben alkalmazzák az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Antioxidánsai hozzájárulnak a súlykontrollhoz és a zsírégetéshez.
Guarana kivonat (22% koffein):
A guarana egy dél-amerikai örökzöld növény, ami magas koffeintartalmának köszönhetően természetes stimulánsként szolgál.
- A zöld teában található katechin-polifenolok (köztük az EGCG) és a koffein hőfejlesztő, anyagcserefokozó és zsírégető hatással bírnak, egy enzim gátlásával növelik a zsírégetéshez szükséges hormon mennyiségét. [1-4]
- Hozzájárulnak a testsúlycsökkentéshez, csökkentik az elraktározott zsír mennyiségét, különösen a belső szervek körül található zsigeri zsír mennyiségét, ami számos krónikus betegség kialakulásával kapcsolatba hozható. [5-9]
- A zöld tea és guarana kivonat kombinációja növeli az energiafelhasználást, az elégetett kalóriamennyiséget. [10]
Alkalmazás:
Alap dózis: Napi 1 kapszula étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.
Emelt dózis: Napi 2 x 1 kapszula étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.
Ne vegye be éhgyomorra!
Figyelmeztetések:
- Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot.
- Amennyiben gyógyszert szed, a gyógyszerkölcsönhatások miatt fogyasztás előtt konzultáljon orvosával.
- Koffeint tartalmaz!
- Gyermekek, terhes vagy szoptató nők, koffeinre érzékenyek, magas vérnyomásban, szív- vagy májbetegségben szenvedők számára nem ajánlott.
Irodalomjegyzék:
1. M. S. Westerterp-Plantenga, Green tea catechins, caffeine and body-weight regulation. Physiology & Behavior 100, 42-46 (2010).
2. H. Lu, X. Meng, C. S. Yang, Enzymology of methylation of tea catechins and inhibition of catechol-O-methyltransferase by (-)-epigallocatechin gallate. Drug Metab Dispos 31, 572-579 (2003).
3. A. G. Dulloo et al., Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans. Am J Clin Nutr 70, 1040-1045 (1999).
4. A. G. Dulloo, J. Seydoux, L. Girardier, P. Chantre, J. Vandermander, Green tea and thermogenesis: interactions between catechin-polyphenols, caffeine and sympathetic activity. Int J Obes Relat Metab Disord 24, 252-258 (2000).
5. T. M. Rains, S. Agarwal, K. C. Maki, Antiobesity effects of green tea catechins: a mechanistic review. J Nutr Biochem 22, 1-7 (2011).
6. M. Boschmann, F. Thielecke, The effects of epigallocatechin-3-gallate on thermogenesis and fat oxidation in obese men: a pilot study. J Am Coll Nutr 26, 389s-395s (2007).
7. R. Hursel, W. Viechtbauer, M. S. Westerterp-Plantenga, The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. Int J Obes (Lond) 33, 956-961 (2009).
8. K. C. Maki et al., Green tea catechin consumption enhances exercise-induced abdominal fat loss in overweight and obese adults. J Nutr 139, 264-270 (2009).
9. T. Nagao, T. Hase, I. Tokimitsu, A Green Tea Extract High in Catechins Reduces Body Fat and Cardiovascular Risks in Humans. Obesity 15, 1473-1483 (2007).
10. S. Bérubé-Parent, C. Pelletier, J. Doré, A. Tremblay, Effects of encapsulated green tea and Guarana extracts containing a mixture of epigallocatechin-3-gallate and caffeine on 24 h energy expenditure and fat oxidation in men. Br J Nutr 94, 432-436 (2005).