Zöld tea & Guarana komplex

Zöld tea és guarana kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.

1 doboz 60 db kapszulát tartalmaz.

3 800 Ft
7 napon belül elérhető

Aktív összetevők:

Zöld tea kivonat (90% polifenol-, 40% EGCG-tartalom):

A zöld tea kivonatát széleskörben alkalmazzák az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Antioxidánsai hozzájárulnak a súlykontrollhoz és a zsírégetéshez.  

Guarana kivonat (22% koffein):

A guarana egy dél-amerikai örökzöld növény, ami magas koffeintartalmának köszönhetően természetes stimulánsként szolgál.

  • A zöld teában található katechin-polifenolok (köztük az EGCG) és a koffein hőfejlesztő, anyagcserefokozó és zsírégető hatással bírnak, egy enzim gátlásával növelik a zsírégetéshez szükséges hormon mennyiségét. [1-4]
  • Hozzájárulnak a testsúlycsökkentéshez, csökkentik az elraktározott zsír mennyiségét, különösen a belső szervek körül található zsigeri zsír mennyiségét, ami számos krónikus betegség kialakulásával kapcsolatba hozható. [5-9]
  • A zöld tea és guarana kivonat kombinációja növeli az energiafelhasználást, az elégetett kalóriamennyiséget. [10]

Alkalmazás:

Alap dózis: Napi 1 kapszula étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.

Emelt dózis: Napi 2 x 1 kapszula étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.

Ne vegye be éhgyomorra!

Figyelmeztetések:

  • Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot.
  • Amennyiben gyógyszert szed, a gyógyszerkölcsönhatások miatt fogyasztás előtt konzultáljon orvosával.
  • Koffeint tartalmaz! 
  • Gyermekek, terhes vagy szoptató nők, koffeinre érzékenyek, magas vérnyomásban, szív- vagy májbetegségben szenvedők számára nem ajánlott.


Irodalomjegyzék:

1. M. S. Westerterp-Plantenga, Green tea catechins, caffeine and body-weight regulation. Physiology & Behavior 100, 42-46 (2010).

2. H. Lu, X. Meng, C. S. Yang, Enzymology of methylation of tea catechins and inhibition of catechol-O-methyltransferase by (-)-epigallocatechin gallate. Drug Metab Dispos 31, 572-579 (2003).

3. A. G. Dulloo et al., Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans. Am J Clin Nutr 70, 1040-1045 (1999).

4. A. G. Dulloo, J. Seydoux, L. Girardier, P. Chantre, J. Vandermander, Green tea and thermogenesis: interactions between catechin-polyphenols, caffeine and sympathetic activity. Int J Obes Relat Metab Disord 24, 252-258 (2000).

5. T. M. Rains, S. Agarwal, K. C. Maki, Antiobesity effects of green tea catechins: a mechanistic review. J Nutr Biochem 22, 1-7 (2011).

6. M. Boschmann, F. Thielecke, The effects of epigallocatechin-3-gallate on thermogenesis and fat oxidation in obese men: a pilot study. J Am Coll Nutr 26, 389s-395s (2007).

7. R. Hursel, W. Viechtbauer, M. S. Westerterp-Plantenga, The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. Int J Obes (Lond) 33, 956-961 (2009).

8. K. C. Maki et al., Green tea catechin consumption enhances exercise-induced abdominal fat loss in overweight and obese adults. J Nutr 139, 264-270 (2009).

9. T. Nagao, T. Hase, I. Tokimitsu, A Green Tea Extract High in Catechins Reduces Body Fat and Cardiovascular Risks in Humans. Obesity 15, 1473-1483 (2007).

10. S. Bérubé-Parent, C. Pelletier, J. Doré, A. Tremblay, Effects of encapsulated green tea and Guarana extracts containing a mixture of epigallocatechin-3-gallate and caffeine on 24 h energy expenditure and fat oxidation in men. Br J Nutr 94, 432-436 (2005).